Nieuws

4 december 2018
Giel Beelen laat zich overprikkelen in de Veronica ochtendshow
Waarschuwing voor mensen met hersenletsel kan dit fluisteren ziekmakend overprikkelend zijn! 6 minuten impressie.

4 december 2018
Voorafgaand aan een overprikkelingsexperiment praat Giel Beelen met Danny die lijdt aan overprikkeling. Lees Danny's ervaringsverhaal

OPROEP!

Geld nodig voor onderzoek naar overprikkeling
Lees over ons werk en visie en onze patiëntenbelangenorganisatie

Wij werken pro bono = vrijwillig, zonder subsidie, geen budget. Als iedere bezoeker 1 euro zou doneren zouden we niet alleen deze site kunnen laten draaien maar ook wetenschappelijke onderzoeken naar overprikkeling kunnen betalen die heel hard nodig zijn. Wil je doneren voor onderzoek, vermeld dat dan s.v.p.! Wil je ons steunen in de onkosten?

Dank je heel hartelijk!
Doneer naar NL14 RBRB 0706 3888 95 
T.n.v. Stichting Foundation for Brain Injury Explanation of via Paypal of Geef.nl

HTML

NL14 RBRB 0706 3888 95 
T.n.v. Stichting Foundation for Brain Injury Explanation o.v.v. onderzoek (dank u wel).

de Dag van Overprikkeling 23 juni 2018

We organiseren een online evenement, een ludiek evenement, omdat een real life evenement niet haalbaar is voor mensen met overprikkeling.
Het wordt een ludiek evenement waarbij mensen een foto van hun gordijn of van zichzelf achter het gordijn op social media plaatsen en zichzelf aanmelden dat ze naar het evenement "gaan". Daarin kunnen ze instanties en iedereen taggen om hen te enthousiasmeren en om overprikkeling groots onder de aandacht te brengen. Lees meer op de Evenementen pagina. Lees meer over de Dag van Overprikkeling op die pagina.

 

16-12 -2017
Benefietconcert opbrengst

 

Afgelopen dinsdag is er een benefietconcert georganiseerd voor ons goede doel "Project Overprikkeling" /onderzoek door popkoor JukeBox uit Boxtel en de Stripe Big Band Boxtel. Vandaag kregen we de cheque overhandigd die ons echt liet duizelen...!! DANK!! Wat een bijzonder initiatief! 

4-11-2017

Samenwerkingspartner woon-zorgproject voor mensen met hersenletsel en overprikkeling.

 

Hersenletsel-uitleg is samenwerkingspartner geworden van een nieuw te ontwikkelen woon-zorgproject voor mensen met hersenletsel én overprikkelingsklachten.
Het te bouwen woon-zorgcentrum zal kleinschalig zijn en uniek in zijn soort als eerste prikkelarme woonlocatie van Nederland; specifiek ingesteld voor de doelgroep waar wij ons hard voor maken: de mens met overprikkeling na hersenletsel. De locatie is uniek en uitermate geschikt, gelegen in de natuur met goede verbindingswegen naar het dichtbijgelegen dorp of stad en in de nabijheid van een goed geoutilleerd ziekenhuis.


Hersenletsel-uitleg heeft vanaf het prille begin mogen meedenken over de eisen die aan zo'n zorgcentrum gesteld moeten worden. We zijn het kenniscentrum op het gebied van overprikkeling. Daarnaast mogen we de deskundigheidsbevordering voor het toekomstige personeel op ons nemen, op het gebied van hersenletsel en op het gebied van overprikkeling.

 


Het woon-zorgcentrum wil niet alleen deskundige betrokken kwalitatief hoge en menselijke, goede 24 uurs zorg /verpleging en deskundige begeleiding bieden aan mensen met een ZZP-4 of ZZP-6 indicatie (LG 4-6) maar wil daarnaast zelfvoorzienend zijn in energie en CO2-neutraal zijn. We houden u hier op de hoogte.

 

 

06-12-17
Erkenning!


Blij met de erkenning uit de mond van professor Erik Scherder over overprikkeling als invaliderend onzichtbaar gevolg bij hersenletsel.


Omroep Max NPO 1, 6 december. 21.30 u.
i.s.m. de Hersenstichting. Wij zijn de patiëntenbelangenorganisatie voor deze grote groep mensen in nood. Zie de betreffende pagina. 
Uitzending: (kijk tussen de 21.06 minuut en de 27e minuut):
Geef om je hersenen 2017 https://npo.nl/POW_03569037

 

23-07-17
Kennisbank overprikkeling geopend!

 

Het is eindelijk zover. De verzamelde kennis uit de Facebookgroep Overprikkeling bij hersenletsel is geopend. 
We hebben veel voor komende onderwerpen qua kennis en tips geanonimiseerd en gerubriceerd.
De kennisbank staat open voor leden van onze Facebookgroepen Overprikkeling, Ouders van en Familie van.
We beschermen de kennis met een wachtwoord dat leden kunnen verkrijgen door een berichtje te sturen aan de beheerders van die groep. Kennisbank Overprikkeling.

23-06-17

Hersenletsel-uitleg lanceert de eerste internationale Dag van Overprikkeling

 

We vragen middels deze Dag voor Overprikkeling aandacht voor vaak ernstig invaliderende gevolgen van overprikkeling bij hersenletsel. Mensen kunnen niet of nauwelijks deelnemen aan het sociale leven.
https://lnkd.in/g3G59sK https://lnkd.in/gAyH6Y6
Over het hele land doen ziekenhuizen, revalidatieafdelingen, praktijken voor fysiotherapie en ergotherapie, neuropsychologie en andere individuele behandelaars mee aan deze dag, middels ludieke acties. Dank u wel voor het delen! Dat wordt zeer gewaardeerd.

 

28-02-17  

Facebook groep van Besloten naar Geheim

 

Per 1 maart 2017 is deze groep niet langer besloten maar geheim. Hiermee stellen wij de privacy van alle leden veiliger. Een geheime groep houdt in dat alleen leden de groep zelf, de andere leden van de groep en de geplaatste berichten kunnen zien.

 

Lid worden op Facebook

 

U kunt zich aanmelden op hersenletsel-uitleg.nl via het mailformulier onderaan de pagina Over Ons/Patiëntenbelangen organisatie.

Vul hierop alle gevraagde gegevens in. Na screening en bij goedkeuring ontvangt u een mail retour met de link naar de geheime Facebook groep waar u vervolgens lid kunt worden.

 


02-01-17

Enquête is gestopt

 

Na 1 januari 2017 worden de ingezonden vragenlijsten niet verwerkt! We hebben inmiddels veel ingevulde formulieren ontvangen en alle gegevens worden nu door professionals in kaart gebracht. Zodra we hier meer over weten, melden wij u dit uiteraard.

Voor uzelf kunt u de NAH checklist downloaden om te inventariseren welke overprikkelingsklachten u heeft:

NAH Checklist Gevolgen
Overprikkeling

 

Samen sterk

Wilt u op de hoogte gehouden worden van productontwikkelingen en research resultaten? Met een stevig fundament – een grote doelgroep – kunnen we meer voor elkaar krijgen. Meld u aan bij de Facebookgroep Overprikkeling bij hersenletsel/NAH.

 

 

30-9-16

Tweede plaats hersenbokaal! Wij gaan op gescheiden wegen door!

 

Het hulpmiddel tegen geluidoverprikkeling is tweede geworden in de race om de hersenbokaal 2016!! Tot aan de hersenbokaal heeft Hersenletsel-uitleg alle kennis , en contacten met de gehoormiddelenindustrie  en fondsen geleverd aan het team dat nu Applaudio heet. Onze wegen scheidden zich van daar, wij richten ons op het onderzoek naar overprikkeling, en het technische team is van daar uit apart verder gegaan om op eigen benen, verder te bouwen aan het hulpmiddel dankzij de donaties. Volg hen opwww.applaudio.nl

Zie ook het nieuws "Nominatie Hersenbokaal" op http://www.hulpbijhersenletsel.nl/index.php/nieuws

 

 

 

21-08-16

Overprikkeling, de video

 

Als je hersenen geen prikkels verdragen…

Onzichtbaar voor de buitenwereld, voor velen met hersenletsel de dagelijkse strijd. Sterk in beeld gebracht in onze video Overprikkeling. Kijk!

 

 

Nominatie Hersenbokaal 2016!!!

Het ontwikkelproject naar een systeem tegen overprikkeling voor geluid waarvoor Hersenletsel-uitleg /Project Overprikkeling en onze Stichting FBIE eerder dit jaar fondsen geworven hebben is afgelopen woensdag genomineerd voor de Hersenbokaal 2016.

Goed nieuws voor allen met geluidoverprikkeling!

Lees meer! https://www.hersenstichting.nl/hersenbokaal-2016/genomineerden-2016

 

15-04-16

Ontwikkelingen hulpmiddel bij overprikkeling

 

Na vele teleurstellende tests met verschillende fabrikanten blijkt dat er helaas niet een product of een combi van producten bestaat waarmee we de mens met hersenletsel en overprikkeling kunnen helpen. We hebben besloten daarom met een pakket van eisen waaraan iets zal moeten voldoen, zèlf iets te proberen te gaan maken.

Wereldwijd interesse in hulpmiddel

We zijn begonnen een product te helpen ontwikkelen tegen geluidoverprikkeling. Dit is nog nooit ter wereld eerder gedaan. Spannend of het lukt. Vanuit veel landen worden we namelijk gevolgd en bevraagd. Er komen aanmeldingen binnen vanuit China, Saudi Arabië, Japan en Brazilië.

 

Ontwikkeling hulpmiddel kost tijd

We vragen ons echt af waarom dit probleem niet vele generaties eerder erkend is geweest en er al veel eerder hulpmiddelen voor ontwikkeld konden worden. Zodra we iets meer weten, melden we dat! Hoewel we ook reëel zijn en beseffen dat het ontwikkelen en goed door testen tijd kost.

 
 
02-06-16 

ANBI stichting

Hersenletsel-uitleg, ANBI Stichting

 

Wij zijn een erkende ANBI stichting zijn. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling (Goede doelen). Zo weet u zeker dat uw donatie het goede doel dient.

Het rekeningnummer van onze ANBI stichting is NL14 RBRB 0706 3888 95 T.n.v. Stichting Foundation for Brain Injury Explanation.

 

 

02-06-16

Officieel erkende patiëntenorganisatie

 

Als patiëntenorganisatie komen wij op voor de belangen van mensen met overprikkeling na hersenletsel. Wij zijn aangesloten bij de Dutch Brain Council. Wij vragen geen lidmaatschapsgeld en werken gratis.

Meld je aan via de Facbookgroep en wij houden je op de hoogte van doorbraken op wetenschappelijk gebied en/of hulpmiddelengebied.

 

30-12-15 

Vuurwerk manifest

Teveel mensen met hersenletsel worden letterlijk ziek van het geluid en de prikkels van vuurwerk dat tegen alle verboden in, afgestoken wordt, zo rond de dagen en zelfs weken van de jaarwisseling. Daarom ondersteunen ook wij het vuurwerk manifest.

Waarheen kunnen zij vluchten, waar is het stil? Wij pleiten voor georganiseerde vuurwerkshows die alles wat binnen de perken houdt en de feestvreugde niet teniet doet. Voor een goede, veilige en stillere jaarwisseling.

Team hersenletsel-uitleg /overprikkeling bij hersenletsel