Αυτή η σελίδα δεν έχει επαληθευτεί και εγκριθεί για τη γλώσσα και τη μετάφραση σας. Θέλετε να μας βοηθήσετε να μεταφράσουμε σωστά; Στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας θα βρείτε πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

'

1. Υπερφόρτωση των αισθήσεων (διαταραχή επεξεργασίας αισθητηριακών πληροφοριών)*
Η αισθητηριακή υπερδιέγερση είναι μια εξουθενωτική κατάσταση που έχει νευρολογική προέλευση που συμβαίνει όταν περισσότερες πληροφορίες (υπό τη μορφή ερεθισμάτων) λαμβάνονται στον εγκέφαλο από ό, τι είναι ικανές να επεξεργαστούν. Ο εγκέφαλος δεν μπορεί να φιλτράρει τα περιβαλλοντικά ερεθίσματα ή δεν τους επιτρέπει να περάσουν αρκετά γρήγορα. Ένα ερέθισμα είναι μια ηλεκτρική εκκένωση ενός νευρικού στοιχείου Ένα κίνητρο είναι η πληροφορία που έχουμε μέσα από τις αισθήσεις μας. να βλέπει, να ακούει, να μυρίζει, να δοκιμάζει, να αισθάνεται (εξωτερικά ερεθίσματα) ή μέσα από τις σκέψεις μας ή το σώμα μας (εσωτερικά ερεθίσματα).

Επίσης, η ιδέα ή η αίσθηση θέσης / στάσης μπορεί να υπερδιεγερθεί *. Αυτό είναι η ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε τη θέση του σώματος και των τμημάτων του σώματος μας. Φαίνεται ότι αυτές οι πληροφορίες από διάφορα αισθητήρια κύτταρα ή ισορροπία μπορούν επίσης να υπερκινηθούν στον εγκέφαλο. Οι άνθρωποι βιώνουν ότι αισθάνονται στη θάλασσα ή «μεθυσμένοι» σαν να έχει διαταραχθεί η ισορροπία.

Η υπερδιέγερση είναι ένα από τα πιο κοινά παράπονα μετά από τραυματισμό εγκεφάλου. Κάποιος βλέπει πάρα πολύ, κάποιος παρατηρεί πάρα πολύ λεπτομέρεια, ή ακούει πάρα πολύ και μπορεί να πάρει πραγματικά άρρωστος από αισθητικές εντυπώσεις.

Αν και η υπερδιέγερση συμβαίνει συχνά, πολλοί ασθενείς δυσκολεύονται να βρουν αναγνώριση και κατανόηση της υπερδιέγερσης στους γιατρούς, την οικογένεια, τους φίλους και στην εργασία.

Υπάρχουν διάφορα ονόματα για το πρόβλημα της αισθητικής υπερδιέγερσης, της υπερφόρτωσης των νευρωνικών δικτύων, της πλημμύρας των αισθήσεων ή της αισθητικής υπερφόρτωσης είναι μερικά από αυτά. Κάθε συγκεκριμένο όνομα επισημαίνει ένα σοβαρό και υποτιμημένο πρόβλημα. Είναι ένα χρόνιο και αόρατο αποτέλεσμα της εγκεφαλικής βλάβης. Δεν μπορεί να συγκριθεί με την υπερφόρτωση. Μερικές φορές υπάρχουν μικτές μορφές *.

Η αισθητηριακή υπερδιέγερση είναι μια συνέπεια, αλλά είναι στην πραγματικότητα μια ασθένεια από μόνη της. Σε περίπτωση εγκεφαλικής βλάβης, κάτι είναι μόνιμα καταστραφεί στον εγκέφαλο. Εάν, μετά από δύο χρόνια μετά τον εγκεφαλικό τραυματισμό, η αισθητηριακή υπερφόρτωση δεν έχει μειωθεί, η πρόγνωση είναι δυστυχώς ότι κάποιος θα πρέπει να μάθει να ζει μαζί του ... [* Πηγή: ερωτηματολόγια μας. θεωρήστε αυτό ως πνευματική ιδιοκτησία]


2. Οι 7 αισθήσεις που μπορούν να υπερκινηθούν είναι:

Η οπτική αίσθηση (αίσθηση όρασης)
Η ακοή (αίσθηση της ακοής)
Η οσφρητική αίσθηση (αίσθηση της όσφρησης)
Η αίσθηση γευσιγνωσίας (αίσθηση γεύσης)
Η αιθουσαία αίσθηση (αίσθηση λαβυρίνθου και ισορροπίας)
Η απτική αίσθηση (αφή και αίσθηση)
Η ιδιοδεκτική έννοια (αυτό είναι η ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε τη θέση του σώματος και των τμημάτων του σώματος μας. («η αίσθηση της κίνησης»)).

 

Κανονικά, όλα αυτά τα ερεθίσματα αντιμετωπίζονται σωστά από το μυαλό μας. Ονομάζουμε αυτή την ικανότητα ή την «ψυχική ικανότητα» του εγκεφάλου. Μετά από εγκεφαλική βλάβη, η θεραπεία ερεθισμάτων συχνά διαταράσσεται (αισθητική υπερευαισθησία) και εμφανίζεται αισθητηριακή και γνωστική υπερφόρτωση.
Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καταγγελίες που είναι συχνά δύσκολες και αργές να ανακάμψουν όταν κάποιος είναι υπερφορτωμένος

 

3. Πού βρίσκεται στον εγκέφαλο;

Οι δομές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στην υπερδιέγερση είναι όλες οι νευρικές δομές που καταλαμβάνουν ένα ερέθισμα και το αντιμετωπίζουν από την αίσθηση ότι γνωρίζουν ένα ερέθισμα. Δηλαδή, από το σταθμό εκκίνησης μέχρι τον τελικό σταθμό.
Επιπλέον, η αμυγδαλή (ἀμυγδαλή), το εγκεφαλικό στέλεχος, η υπόφυση και ο θάλαμος συσχετίζονται συχνότερα με τη  επεξεργασία αισθητηριακών πληροφοριών, επειδή αυτές οι δομές λαμβάνουν, φιλτράρουν και κωδικοποιούν τα ερεθίσματα ως σημαντικά ή λιγότερο σημαντικά. Αλλά και ο εγκεφαλικός φλοιός του μετωπιαίου λοβού και οι νευροδιαβιβαστές παίζουν ρόλο στην εξασθένηση ερεθισμάτων σε υγιείς (υγιείς) εγκεφάλους.

 

4. Τι παράπονα προκαλεί η υπερδιέγερση;
Αυτό που βρήκαμε στα αποτελέσματα της μελέτης μας (2016):

 

Τα παράπονα υπερδιέγερσης ποικίλλουν από ήπιο ερεθισμό έως πονοκέφαλο * και πόνο στα μάτια *, αυτιά * και δέρμα *, ναυτία *, έμετος *, εξάντληση * μέχρι και συμπτώματα παροδικής παράλυσης *. Με λίγα λόγια: ένα υπερφορτωμένο σύστημα και μια πηγή στρες * Κάποιος παίρνει σωματικά άρρωστος *.

Πολλοί άνθρωποι πρέπει να μειώσουν τις κοινωνικές τους επαφές και να απομονωθούν *. Η ζωή σε απομόνωση είναι ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η υπερδιέγερση *.

Πολλά θύματα βλάβης του εγκεφάλου βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς εξάντλησης λόγω χρόνιας υπερδιέγερσης *, η οποία δύσκολα μπορεί ή όχι να εκπαιδευτεί * με στρατηγικές ανάπαυσης και παύσης *.

Προσωρινή επιδείνωση, παραδείγματος χάριν, παράλυσης της πληγείσας πλευράς *, για παράδειγμα, στο πρόσωπο *, το βραχίονα * ή το πόδι * και η ανεπαρκής ομιλία * είναι κοινή.
 

Οι άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω χρόνιας κόπωσης που προκαλείται από υπερδιέγερση *. Η υπερδιέγερση δεν πρέπει να υποτιμάται!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Πολλές καταγγελίες έχουν ανακαλυφθεί από εμάς, τα αποτελέσματά μας είναι διαθέσιμα για επιστημονική έρευνα. [* πηγή: τα ερωτηματολόγια μας θεωρούν αυτό το πνευματικό δικαίωμα]

 

5. Επιδράσεις του χρόνιου στρες

Με συνεχή τάση που προκαλείται από μόνιμη υπερδιέγερση, το σώμα παράγει συνεχώς ορμόνες στρες που μπορούν επίσης να μεταβάλλουν το νευρικό σύστημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καταγγελίες όπως προβλήματα στο στομάχι, αλλαγές του αυτοάνοστου συστήματος, καρδιαγγειακές παθήσεις, μεταβολές στη μυϊκή λειτουργία, διαταραχές ύπνου και προβλήματα ύπνου, κατάθλιψη, διαταραχές εξάντλησης ή άγχους.

 

6. Τρεις κατηγορίες
Αυτό που βρήκαμε στα αποτελέσματα της μελέτης μας (2016):

 

  1. Η μορφή στην οποία υπερβαίνει άμεσα το όριο. Για παράδειγμα, προκαλείται από θόρυβο φόντου. Αποτέλεσμα: άμεση υπερδιέγερση *
  2.  Η μορφή με την οποία τα ερεθίσματα συσσωρεύονται (όπως μια κυκλοφοριακή συμφόρηση) και σε ένα ορισμένο σημείο δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Έπειτα, υπάρχει υπερδιέγερση *. Για παράδειγμα, ένα άτομο επιμένει για δέκα λεπτά σε μια εταιρεία ανθρώπων (όπως τα γενέθλια) αλλά παίρνει πάρα πολύ. Αυτό το άτομο πρέπει να τον εμποδίσει να αρρωστήσει και να αφήσει την εταιρεία ανθρώπων μέσα σε δέκα λεπτά.
  3. Η υπερδιέγερση αναβληθεί από την κατάρτισης. *. Όταν οι άνθρωποι εκπαιδεύονται εν γνώσει και εθελοντικά "για να μπορέσουν να κάνουν κάτι", η υπερβολική διέγερση μπορεί να χτυπήσει αδίστακτα. Σε αυτή την περίπτωση, η κατάρτισης έχει παρενέργειες*. [* πηγή: τα ερωτηματολόγια μας θεωρούν αυτό ως δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας]


[* πηγή: τα ερωτηματολόγια μας θεωρούν αυτό το πνευματικό δικαίωμα]7. Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε την υπερδιέγερση;
Αυτό που βρήκαμε στα αποτελέσματα της μελέτης μας (2016):

Στη μελέτη μας, οι άνθρωποι έδειξαν ότι τα συμπτώματα υπερδιέγερσης ποικίλλουν:
από άτομο σε άτομο *
ανά κατάσταση *
ανά στιγμή *.
Αυτό μερικές φορές καθιστά δύσκολη την αναγνώριση υπερβολικής τόνωσης τόσο για το περιβάλλον (την οικογένεια, τους φίλους ή τους συναδέλφους, τους συγγενείς τους) όσο και το άτομο που εμπλέκεται *. Η υπερδιέγερση κυμαίνεται από μέρα σε μέρα όταν η υπερφόρτωση έχει ήδη στοιβάζεται. * Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η υπερδιέγερση είναι διαφορετική ανά άτομο. * Και ποιες αισθήσεις εμπλέκονται *.

 

8. Τα ακόλουθα θέματα αναφέρονται στη μελέτη μας:

- Ακραία (αιφνίδια) κόπωση με μακρά ανάκαμψη *
- Κεφαλαλγία *
- Μια αίσθηση ότι υπάρχει μια σφιχτή ζώνη γύρω από το κεφάλι *
- Πατήστε στο κεφάλι *
- Δεν μπορούν πλέον να συμμετέχουν σε μια συνομιλία *
- Είναι δύσκολο να βρεις λέξεις, δυσκολία στην αναζήτηση λέξεων.* αυτό το πρόβλημα γίνεται λιγότερο όταν η υπερδιέγερση έχει τελειώσει *
- Προβλήματα με την ομιλία. Αυτό το πρόβλημα γίνεται λιγότερο όταν η υπερ-διέγερση των αισθήσεων τελειώσει.*
- Μειωμένη άρθρωση *
- Δυσκολία στη σκέψη και επιβράδυνση της σκέψης *
- Μειωμένη συγκέντρωση *
- Μειωμένος συντονισμός κινήσεων *
- Συμπεριφορά για την αποφυγή επαφής, επειδή υπάρχει "υπερφόρτωση" στο κεφάλι *
- Προσπαθήστε να κοιτάξετε μακριά. Δεν είστε σε θέση να συμμετάσχετε στη συζήτηση για να προστατευθείτε από ερεθίσματα *
- Ερεθισμός, επιθετική συμπεριφορά (σύντομη ασφάλεια) *
- Περισσότερο συναισθηματική *
- Υπερδραστικότητα, αυξημένη δραστηριότητα, μία φαίνεται απασχολημένη *
- κραυγή, κόπωση κλάμα *
- Αυξημένος καρδιακός ρυθμός, υψηλότερη αναπνοή ή διακοπή της αναπνοής *
- Τίναξη, άκαμπτοι μύες, πιθανότητα πτώσης *
- Αναβοσβήνει ή κλείνει τα μάτια *
- Ναυτία ή έμετος *
- Προσωρινή απώλεια μυών του προσώπου *
- Αίσθηση της πληγείσας πλευράς / μειωμένες κινητικές δεξιότητες *
- Μειώστε την απώλεια των αισθήσεων *

- Παράλυση μισής όψης*

- Επιληπτικές κρίσεις
- Εντελώς εξαντλημένο συναίσθημα *

 

"Είναι ένα μεγάλο χάος στο μυαλό μου, απασχολημένος στο κεφάλι πίσω από τα μάτια μου, είμαι πολύ κουρασμένος .. Φαίνεται ότι το κεφάλι μου μπορεί να σπάσει κάθε στιγμή, νιώθω άρρωστος, σκέφτομαι η σκέψη μου και αισθάνομαι απλώς" συνολικά ", δήλωσε ένας από τους ερωτηθέντες.
Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η υπερδιέγερση είναι διαφορετική ανά άτομο. *
[* πηγή: τα ερωτηματολόγια μας θεωρούν αυτό το πνευματικό δικαίωμα]

 

9. Διαφορετικοί τύποι υπερδιέγερσης
Αυτό που βρήκαμε στα αποτελέσματα της μελέτης μας (2016):


Γνωστική υπερδιέγερση *
Αισθητική υπερδιέγερση (ήχοι, εικόνα, φως, οσμή, απτική αίσθηση, αίσθηση θέσης) *
Συναισθηματική υπερδιέγερση *
 

Γνωστική υπερδιέγερση
προκαλείται από:

Ιδιαίτερες σκέψεις *
Όλα είναι πάρα πολλά που λέγεται ή ζητείται *
Διαφορετικές (υπερβολικά πολλές) πληροφορίες προς επεξεργασία. για παράδειγμα. διπλές εργασίες ή multitasking. Συχνά τα άτομα με εγκεφαλική βλάβη δεν μπορούν να κάνουν δύο πράγματα ταυτόχρονα. Είναι είτε το ένα είτε το άλλο. Για παράδειγμα, η ακρόαση και η εργασία σε κάτι ταυτόχρονα δεν πάει καλά *.
Η επεξεργασία πληροφοριών συχνά καθυστερεί σε περίπτωση βλάβης του εγκεφάλου λόγω του γεγονότος ότι τα ερεθίσματα μπορούν να συσσωρευτούν *.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου η σοβαρότητα της υπερδιέγερσης υποτιμάται από επαγγελματίες του τομέα της υγείας οι οποίοι δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι για να δώσουν προσοχή σε αυτό.

 

10. Αισθητική υπερδιέγερση
προκαλείται από:


Η ακοή (αίσθηση της ακοής)
Θόρυβος / ήχος: Υπερβολική διέγερση του ήχου που οφείλεται στην αδυναμία φιλτραρίσματος του θορύβου υποβάθρου, γεγονός που δυσχεραίνει τη συνομιλία.
Στη δική μας μελέτη ακούσαμε για: ήχο δυσανεξία στη μουσική *, δυνατά ή χαμηλά χρώματα *, παιδικές φωνές *, ψηλές κυρίες φωνές *, ήχους μαχαιροπίρουνα *, κουταλάκια του γλυκού ανακατεύοντας σε ένα ποτήρι * και τα παρόμοια. Επίσης ερεθισμός με ρυθμικά ήχους *, όπως. πιέζοντας ένα στυλό εμφανίζεται *.

Πολλά παράπονα είναι παρόμοια με την υπερφόρτωση, όπου ο ήχος συχνά θεωρείται ότι είναι πολύ δυνατός ή επώδυνος.

 

Η οπτική αίσθηση (αίσθηση όρασης)
Η οπτική υπερδιέγερση γίνεται όταν βλέπετε απασχολημένα μοτίβα * ή χρώματα *, μια σειρά από ζεστά πράγματα στο σπίτι *, ένα κομμάτι κειμένου χωρίς κενές γραμμές *, για να δείτε κινήσεις *. Δείτε επίσης τη σελίδα μας σχετικά με τα προβλήματα όρασης στην ιστοσελίδα μας.
Φως: Υπερβολική έκθεση λόγω φωτός, αντανάκλαση φωτός *, ορισμένων λαμπτήρων (αλογόνου / tl) *, οπίσθιου φωτισμού * ή αλλαγής σκιάς *. Είναι αξιοσημείωτο το ταξίδι με το αυτοκίνητο σε ένα δρόμο με πολλά δέντρα και έναν χαμηλό ήλιο πίσω από τα δέντρα *.


Αίσθημα νοήματος / αφής
Η υπερβολική έκθεση / υπερδιέγερση της απτικής αίσθησης εμφανίζεται σε ανθρώπους που δεν μπορούν να ανεχθούν κίνηση * που δεν μπορούν να ανεχτούν να αγγίζονται *, δονήσεις *, μπάσα, κλπ. Μερικές φορές, η υπερδιέγερση ανιχνεύεται ως πόνος μέσω της αφής *.

Η ιδιόκτητη αίσθηση (μυϊκός λόγχος)
Παρατηρούμε τη θέση του σώματός μας όλη την ημέρα, πώς σχετίζεται το σώμα μας με τον κόσμο γύρω μας. Σε όλους τους μυς, τις αρθρώσεις και τους συνδετικούς ιστούς, υπάρχουν μικροί αισθητήρες (ιδιοδεκτικοί) που μας λένε πώς στέκουμε, κάθονται ή ψεύδονται. Σε άτομα με εγκεφαλική βλάβη αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ζάλη * ή ασταθής στα πόδια *. Έτσι μπορείτε να έχετε υπερδιέγερση με κίνηση *, θέση κεφαλής *, αβέβαιη αίσθηση κίνησης σε ένα δωμάτιο *. Οι άνθρωποι δείχνουν απλώς ότι αισθάνονται θαλάσσιο ή "πλήρες", σαν να διαταράσσεται η ισορροπία.

Η οσφρητική αίσθηση (αίσθηση της όσφρησης)
Το άγχος της οσμής μπορεί να οφείλεται στην έντονη οσμή της οσμής των τροφίμων, των μυρωδιών της φύσης, της οσμής του σώματος, των αρωμάτων και των αποσμητικών *.

Αίσθημα πόνου από ζεστό κρύο
Η νοσηρότητα (αίσθηση του πόνου) και η θερμοπληξία (αίσθημα θερμότητας και κρύου) είναι επίσης αισθήσεις που μπορούν να υπερδιεγερθούν. Αυτοί που έχουν πολλούς πονοκεφάλους είναι πιο πιθανό να υπερφορτωθούν και ως εκ τούτου υπερκινηθούν *.
Η αίσθηση γευσιγνωσίας (αίσθηση γεύσης) μπορεί να υπερδιεγερθεί όταν το φαγητό έχει πάρα πολύ γεύση.

 

11. Συναισθηματική υπερδιέγερση

Από μόνο του, είναι αμφίβολο αν η συναισθηματική υπερδιέγερση είναι μέρος της γνωστικής υπερδιέγερσης.

Η συναισθηματική υπερδιέγερση έχει να κάνει με την αυξημένη συναισθηματική ευπάθεια μετά από εγκεφαλική βλάβη *. Μόλις υπερδιεγερθεί, το άτομο συχνά δεν μπορεί πλέον να ρυθμίζει τα συναισθήματα *. Οι αντιδράσεις είναι συχνά πιο συναισθηματικές και μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο από κόπωση - κλαίνε για να ανησυχούν περισσότερο για άλλη *, απογοήτευση (και για τον εαυτό τους), θυμωμένος ή εκφράζοντας επιθετικά.

Σε συναισθηματικές καταστάσεις στη ζωή κάποιου, το "κύπελλο μέτρησης" φαίνεται να είναι πλήρες γρήγορα και τα αισθητήρια ερεθίσματα είναι λιγότερο καλά ανεκτά.
Το κλάμα συχνά δίνει ανακούφιση. Για άτομα με υπερδιέγερση, το κλάμα δεν έχει αναγκαστικά να κάνει με θλίψη *. Παρεμπιπτόντως, δεν πρέπει να συγχέεται με το καταναγκαστικό κλάμα ή τη συναισθηματική αστάθεια. Αυτές είναι οι διαφορετικές συνέπειες.
Η υπερδιέγερση δεν μπορεί πάντα να αποφευχθεί. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται συναισθηματική υπερ-διέγερση, με τις σκέψεις τους να γίνονται πιο συντριπτική από ό, τι θα έπρεπε να είναι. Το ίδιο ισχύει και για την ενσυναίσθηση και τη συμπάθεια με έναν άλλο. Αυτά τα συναισθήματα μπορούν επίσης να ενισχυθούν.

 

12. Τα κίνητρα συσσωρεύονται / συσσωρεύονται
Η υπερδιέγερση λειτουργεί σε τρεις κατευθύνσεις. Το σώμα, οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθούν αν έχουν εισέλθει πάρα πολλά ερεθίσματα *. Τα ερεθίσματα ελπίζουν *. Εάν ένα άτομο έχει ήδη υπερκινηθεί, τα γνωστικά "εισερχόμενα" γίνονται πληρέστερα γρηγορότερα *.

[* πηγή: τα ερωτηματολόγια μας θεωρούν αυτό το πνευματικό δικαίωμα]

Εάν ληφθούν περισσότερα ερεθίσματα από ό, τι μπορεί να αντιμετωπίσει ο εγκέφαλος, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο (μη επεξεργασμένο) ερέθισμα στην κυκλοφοριακή συμφόρηση. Το νευρικό σας σύστημα είναι απασχολημένο με τη θεραπεία όλων των εισερχόμενων 'πληροφοριών' για τον ήχο, την εικόνα, τη μυρωδιά, την κίνηση, το συναίσθημα, τις σκέψεις ή την ακρόαση όσων λέγονται και τα παρόμοια. Τα άτομα με εγκεφαλική βλάβη μπορεί να έχουν σημαντικά προβλήματα στη θεραπεία ερεθισμάτων. Μπορούν να αρρωσταίνουν σε κανονικές εισροές ερεθισμάτων.

Συγκρίνετε το με την ίδια κίνηση σε μια κανονική εθνική οδό τεσσάρων λωρίδων που ξαφνικά πρέπει να οδηγήσετε σε έναν μικρό επαρχιακό δρόμο ... συμπεριλαμβανομένων των χτυπημάτων και των φωτεινών σημάτων από οδηγούς που δεν θέλουν να παραμείνουν ακίνητοι!


Περίληψη των συνεπειών της υπερδιέγερσης *
Αυτό που βρήκαμε στα αποτελέσματα της μελέτης μας (2016):

 

Δεν είναι πλέον σε θέση να σκεφτεί *
 
Αντιμετώπιση των πτήσεων ή των δυσκαμψιών * (Καταπολέμηση πτήσης)
   
Ακραία κόπωση *
    
Κύκλος κόπωσης για παρατεταμένη εξάντληση *
    
Οι άνθρωποι έχουν πεθάνει από την εξάντληση λόγω παρατεταμένης συσσώρευσης υπερδιέγερσης *
 

Φυσικά προβλήματα λόγω υψηλής ορμόνης κατά τη διάρκεια παρατεταμένου στρες λόγω υπερδιέγερσης *, πιθανότητα αλλαγής του νευρικού συστήματος, αυτοάνοσων διαταραχών, καρδιαγγειακών παθήσεων, μεταβολών μυϊκής λειτουργίας, διαταραχών ύπνου και προβλημάτων ύπνου, κατάθλιψης, εξανθήματος ή διαταραχών άγχους.


Η διέγερση είναι ένα από τα πιο κοινά παράπονα μετά από εγκεφαλικό τραύμα. Η υπερδιέγερση σημαίνει ότι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να φιλτράρει σωστά τα περιβαλλοντικά ερεθίσματα ή να περάσει αρκετά γρήγορα. Αυτά τα κίνητρα μπορεί να έχουν διαφορετικό χαρακτήρα. Για παράδειγμα, αυτά τα ερεθίσματα μπορεί να έχουν αισθητική φύση, όπως εικόνες ή ήχους.

Άλλα παραδείγματα κινήτρων είναι οι σκέψεις κάποιου ή η σκέψη σε σύνθετα καθήκοντα. Παρόλο που συμβαίνει συχνά υπερδιέγερση, πολλοί ασθενείς βιώνουν ότι είναι δύσκολο να βρεθεί η αναγνώριση και κατανόηση των παραπόνων διέγερσης μεταξύ των γιατρών, της οικογένειας, των φίλων και της εργασίας.

Ένας πιθανός λόγος για αυτό είναι ότι δεν είναι σαφές ποια είναι η αιτία της υπερδιέγερσης. Για παράδειγμα, στις περισσότερες περιπτώσεις υπερδιέγερσης, δεν υπάρχει τίποτα να παρατηρηθεί σε μια σάρωση του εγκεφάλου. Αυτό σημαίνει υπερδιέγερση εάν η καταγγελία είναι λιγότερο κατανοητή και υπάρχουν λίγες ή καθόλου θεραπείες για αυτήν.

(αυτό υπόκειται σε αυστηρή νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων * διότι ερευνήσαμε αυτό)

12.
Πληροφορίες για εμάς

Δημιουργήσαμε την "Project Flooding" ως οργανισμό συμφερόντων ασθενών. Ελπίζουμε ότι η κοινωνία, οι γιατροί και τα ΜΜΕ θα πάρουν σοβαρά αυτή την ομάδα-στόχο και θα δημιουργήσουν ένα δίκτυο που θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε για την ανάπτυξη προϊόντων αλλά και για την επιστημονική έρευνα. Ενθαρρύνουμε την επιστημονική έρευνα για την υπερδιέγερση. Είμαστε μια αναγνωρισμένη οργάνωση συμφερόντων ασθενών για υπερδιέγερση στον εγκεφαλικό τραυματισμό από το 2016. Το 2019, λάβαμε το χρυσό μετάλλιο τιμής για ιδιαίτερα καλή δουλειά για τα άτομα με εγκεφαλικά τραύματα.

'