Op mobiel apparaat: ZOEKFUNCTIE = Loep ( Icoontje links) en MENU = 3 streepjes ( Icoontje rechts)

Ziek

Onderstaand filmpje is schokkend om te zien.
We zien een jonge man met hersenletsel die ligt te schokken op bed, met koptelefoon en blinddoek voor. Hij is zwaar overprikkeld in de zintuigen. Eén van de eerste gevolgen van overprikkeling bij hem, net als bij velen is slapeloosheid. Voor de slapeloosheid werd hij opgenomen in een ziekenhuis waar de prikkels overal om hem heen waren. Hij is in een bijna fatale uitputting belandt, met deze schokken tot gevolg. Elke keer als hij ernstig overprikkeld is, krijgt hij langdurig deze myoclonieën, anders dan een myoclone epileptische aanval. De neuroloog beschouwt dit ook niet als epileptische aanvallen maar ziet een man met NAH, die extreem auditief en visueel prikkelgevoelig is. Hij is helaas niet de enige met deze uitingsvorm of met andere fysieke gevolgen van ernstige overprikkeling.

Psychisch is deze man overigens gezond verklaard door twee psychiaters. Hij heeft ook geen enkele vorm van hyperventilatie.

Als de zorg niet toegankelijk is voor de mensen die zo prikkelgevoelig zijn door hersenletsel, en zo ziekmakend- wie zorgt er dan voor hen?

Het filmpje is niet met elke mobiele browser af te spelen Wel vanaf een vaste computer.


Het is verboden dit filmpje te kopiëren. Dank voor uw begrip.

Download: Dringend behoefte aan prikkelarme woonzorg-/logeerlocaties voor cliënten met NAH

Dat het een reëel probleem is dat de zorg niet is ingespeeld op deze problematiek, en er géén prikkelarme woon-zorglocaties of logeerlocaties te vinden zijn, toont de  tekst in onderstaande download van onafhankelijke cliëntondersteuners.

Moeite Clientondersteuners met het Vinden van Prikkelarme Woon-zorg en logeerlocaties
PDF – 203,8 KB