Stille logeerplekken, vakantiehuisjes of B&B's

Klik per provincie en bekijk de mogelijkheden:In Nederland krijgen plusminus 180.000 mensen per jaar een vorm van hersenletsel variërend van hersenbloeding tot hersenvliesontsteking of een traumatisch ongeluk door een val, ongeluk, sportincident.

Bij diegenen die blijven leven heeft ongeveer 60-75% blijvende hinder van geluid, maar ook van  fel licht en drukke patronen en met name van achtergrondgeluiden. Dat noemen we overprikkeling.

 

De klachten variëren erg, maar ernstige vermoeidheid tot huilbuien, geïrriteerdheid en echt ziek zijn dat dagen weken kan duren. Velen, zeer velen kunnen niet deelnemen aan het openbare leven. Voor hen is het zelfs een levensbedreigende situatie als er een renovatie aan het huis moet plaatsvinden.

Wij hebben als Hersenletsel-uitleg, een project opgezet om deze doelgroep te helpen. Project Overprikkeling. Daarmee willen we allereerst het probleem bekender maken maar we werken ook hard aan andere oplossingen, zowel in de vorm van hulpmiddelen, als in de vorm van deze pagina om stille 'vluchtplekken' aan te bieden.

Waarom? Omdat als iemand al zwaar overprikkeld is, hij of zij niet het net kan afspeuren naar rustige plekjes...

 

Ons plan met een keten van rustige logeerplekken is dus ook een noodzaak om mensen die tijdelijk en noodgedwongen hun huis uit moeten wegen renovatie of andere reden, te helpen. Maar ook om hen een plekje aan te kunnen bieden om even bij te komen.
De mensen zijn dus niet noodzakelijkerwijze zwaar gehandicapt maar vooral onzichtbaar gehandicapt. Rust rust rust is het énige wat helpt.


Wij bemiddelen niet, wij hebben de eigenaren benaderd of hun accommodatie stil genoeg is voor onze doelgroep. U kunt zelf contact met hen opnemen voor meer info of om te boeken. Alle succes!

 

Onderstaand huisje staat in Drenthe, Norg.

Zoekt u een aangepaste vakantie?


Zoekt u een aangepaste vakantie kijk dan eens op onze homesite van hersenletsel-uitleg onderaan op de pagina https://www.hersenletsel-uitleg.nl/informatie/links-naar/aangepaste-vakantie-b-b

 

Zorgbungalows in Nederland (link) 

met aangepaste faciliteiten speciaal voor bezoekers met een (chronische) lichamelijke of geestelijke beperking

  • Deze bungalows zijn voorzien van:

  • bredere paden zonder drempels voor rolstoelgebruikers

  • aangepast sanitair

  • extra kamers voor gezinnen, families, groepen en begeleiders

  • Opgeleid parkpersoneel, gespecialiseerd in omgang met bezoeker met zorgwens

  • (vraag altijd of het ook stil genoeg is!!)

https://www.bungalowparkoverzicht.nl/mindervaliden-vakanties/


Silence café concept

Voor mensen met lichte prikkelgevoeligheid die alleen vermoeidheid kennen als klacht.

Wil je dan gezellig uit naar een café of restaurant of rustplek dat "redelijk" prikkelarm is? Bezoek dan de website silececafé eens en kijk of er een locatie in jouw buurt is waar de mensen zachtjes praten, waar ze rekening met elkaar houden en waar het licht gedempt is en de muziek uit! Waar bovendien het personeel zachtjes doet. Binnen het silencecafé concept vallen ook rustplekken om je even terug te trekken.

Het is volgens de organisator Hedie Niemijer NIET geschikt voor mensen met overprikkeling door hersenletsel, alleen voor mensen die prikkelgevoelig zijn en als klacht moeheid hebben en in gezelschap kunnen zijn. Dus niet als je meer klachten kent. Zie voor een impressie de afbeelding: